Életmód

Az egészséges életmód fontosságáról, már nagyon sokat tudunk, mégis a mindennapi életben, nem mindig van lehetőségünk betartani az ajánlásokat. Minden életkorban célszerű a szervezet igényeit felmérve a megfelelő táplálkozást, mozgást, pihenést biztosítani magunknak annak érdekében, hogy testi és szellemi erőnlétünket meg tudjuk őrizni.

Egészségmegőrzés

A megelőzés mindig hatékonyabb és célravezetőbb, mint a már kialakult betegségek kezelése. A helyes életmód, az egészséges környezet, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a testmozgás az alapja egészségünk megőrzésének.

Vitaminok

A kifejezés a latin vita (élet) és az amin (nitrogéntartalmú vegyület) szavakból származik.
Elfogyasztott ételeink, italaink tápanyagokat tartalmaznak, amelyeket két nagy csoportra oszthatunk: makrotápanyagokra és mikrotápanyagokra.

Gyógyászat

Még a legtudatosabb és mindenre kiterjedő egészségmegőrző lehetőségek, módszerek ellenére is előfordulhat, hogy betegségek, elváltozások alakulnak ki szervezetünkben. A tünetek megjelenésével, a kedélyállapot, a fizikai aktivitás, a teljesítőképesség is megváltozik. Ilyenkor nagyon fontos, a szervezetünket a megfelelő módon támogassuk a gyógyulás érdekében.

Higiénia

A bőr védelme: testünk egyik fontos immunszerve a bőrünk, milliónyi parányi élőlénnyel. Kerüljük az erős fertőtlenítő hatású szerek használatát a háztartásban és mindennapos tisztálkodásban. Nemcsak a gyerekeknek a felnőtteknek is fontos a mindennapi bőrápolás olyan készítményekkel, amelyek a bőr sav-bázis egyensúlyát megőrzik.

Szezonális termékek

Szezonális ajánlatunkat az évszakok változásaihoz kapcsolódó megbetegedések, gyakran felmerülő egészségi problémák figyelembevételével állítottuk össze.


Bőrápolás

A belső egyensúly megőrzésének alapvető feltétele, hogy létezzen egy határoló felület a külvilág felé. Ez a bőrünk. Érzékel, véd, kiválaszt, szigetel, rendszeresen és gyorsan megújul, változik, alkalmazkodik a külső környezet változásaihoz.
Igazán megérdemli, hogy vigyázzunk rá, törődjünk vele.

Hogyan tudunk tenni a legtöbbet a bőrünk épségének megőrzéséért?

Homeopátia

A homeopátia egy olyan holisztikus gyógyító rendszer, amely a hasonlósági szabály alapján választja ki páciense számára a növényi, állati, ásványi kiindulási anyagból – a speciális eljárással, úgynevezett potenciálással – készített homeopátiás szert.


Az oldalon található információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. Éppen ezért a kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát.